top of page

Receta Gatimi per fëmijë: Pure nga patatja e ëmbël

  1. KOHA E PERGATITJES 10 MINUTA.

  2. Pure nga patatja e ëmbël

  3. Përbërësit:

  4. • 1 patate e ëmbël, e qëruar dhe e prerë në kube

  5. Përgatitja:

  6. 1. Zieni në ujë apo avull pataten e ëmbël derisa të zbutet (rreth 30 minuta).2. Thajeni dhe shtypeni mirë.3. Për të fituar një masë homogjene, përdorni blenderin.4. Nëse dëshironi pure më të lëngshme, hidhini puresë qumështin që e përdorë zakonisht foshnja apo ujë të vluar.Pa gluten, pa grurë, pa qumësht dhe pa vezë (nëse gjatë pergatitjes keni përdorur ujë).

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Receta Gatimi per fëmijë:

KOHA E PERGATITJES 10 MINUTA. Deri ne 6 muaj bebes i mjafton vetëm qumshti i gjirit dhe duhet që foshnja të ushqehet vetem me qumësht gjiri ,në rast mungese me qumësht të pregaditur artificialisht. Ku

Receta Gatimi per fëmijë: Pure molle:

KOHA E PERGATITJES 10 MINUTA. Pure molle 1 apo 1/2 e një molle të vogël (ose të zier). Përgatitja: Pastrojeni mollën, qërrojeni, dhe prejeni në copëza.2. Hidhni në një enë 2-4 lugë me ujë, hidhni copë

Receta Gatimi per fëmijë:Pure dardhe.

KOHA E PERGATITJES 10 MINUTA. Pure dardhe Përbërësit: 1 dardhë e pjekur e vogël Përgatitja: 1. Merreni dardhën lajeni, hiqini lëvozhgën, prejeni dhe largoni bërthamën.2. Ziejeni në një tigan me një sa

Comments


bottom of page