top of page

Zbuloni sa orë gjumë ju duhen sipas moshës që keni.

Por, nuk do të thotë se jemi duke bërë jetë të shëndetshme. Ndonjëherë nuk kemi kohë të mjaftueshme për të pushuar, për të gatuar ushqimin e duhur ose për të fjetur mjaftueshëm dhe të gjithë ne e dimë se gjumi është jashtëzakonisht i rëndësishëm për të gjithë ne, transmeton lajmi.net

Është e vërtetë se askush nuk mund të jetë produktiv pa një gjumë të mirë gjatë natës. Kur flejmë – ne rimbushim bateritë tona.

Fjetja është gjë e rëndësishme për shëndetin tonë në përgjithësi. Është e rëndësishme për trupin tuaj, mendjen dhe çdo funksion vital të trupit.

Shumë njerëz kanë pyetur vazhdimisht se cila është kohëzgjatja e gjumit sipas moshës që ka njeriu, ndërsa më poshtë i keni të gjitha rekomandimet:

I porsalinduri (0 deri në 3 muaj): 14 deri në 17 orë. Bebet (4 deri në 11 muaj): 12 deri në 15 orë Fëmijët (1 deri 2 vjeç): 11 deri në 14 orë Parashkollorët (3 deri në 5 vjeç): 10 deri në 13 orë Mosha e shkollës (6 deri 13 vjeç): 9 deri në 11 orë Adoleshentët (14 deri në 17 vjeç): 8 deri në 10 orë Të rinjtë (18 deri në 25 vjeç): 7 deri në 9 orë Të rriturit (26 deri 64 vjeç): 7 deri në 9 orë Të moshuarit (mbi 65 vjeç): 7 deri në 8 orë.

VËREJTJE: Këto nuk janë orët e sakta për secilin njeri, sepse secili ka mënyrën e vet të përcaktuar të gjumit që i nevojitet trupit të tij, por, është evidente se nëse flini më pak sesa orët e rekomanduara më lartë, gjasat për të patur probleme shëndetësore rriten.

Dhe, këtu për ju kemi përgatitur një ndihmë shtesë – këshilla që mund të ju ndihmojnë për ta përmirësuar gjumin. Është ideale që para se të shkoni në shtrat të lexoni një libër të mirë, por mund t’i bëni edhe gjërat e listuara më poshtë:

Ushtroni çdo ditë Mos shikoni TV 1 orë para se të shkoni në gjumë Shmangni alkoolin Mos pini kafe para gjumit Zhvilloni një rutinë të shëndetshme të gjumit Qëndroni brenda orarit tuaj të gjumit Zgjedhni dyshekun dhe jastëkun që ju përshtatet.

102 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page