top of page

Masat në kuzhinës

Updated: Apr 8, 2023

Masat në kuzhinës


Filxhani

1 filxhanë = 250 ml = 200 gr

1/2 filxhan = 125 ml

1/3 filxhan = 80 ml

1/4 filxhan = 60 ml

1 filxhanë = 16 lugë supe

1 lugë supe =15 ml

1 lugë supe = 3 lugë kafeje

1 lugë kafeje = 5 ml

1/2 lugë kafeje = 2.5 ml

1/4 lugë kafeje = 1.25 ml

1 vezë = 50-55 gr

1 e verdhë veze = 20 gr

1 lugë kafeje baking powder = 5 gr


Mielli

1 filxhan = 140 gr

1 lugë supe = 10 gr


Bajame të plota

1 filxhan = 150 gr


Bajame të thërrmuara

1 filxhan = 150 gr


Kopër e grirë

1/2 filxhan = 1 tufë


Gjalpë

1 filxhan = 225 gr


1/2 filxhan =113 gr


1 lugë supe = 14 gr


Qumësht

1 filxhan = 240 ml


Kosë

1 filxhan = 260 gr


Sheqer


1 filxhan = 200 gr


1 lugë supe =12 gr


Sheqer pluhur


1 filxhan = 140 gr


1 lugë supe = 8 gr


Sheqer i zi


1 filxhan = 175 gr


1 lugë supe =13 gr


Arrë kokosi


1 filxhan = 90 gr


Kakao


1 filxhan = 90 gr


Arrë


1 filxhan = 105 gr


Arrë e coptuara =120 gr


Niseshte


1 filxhan = 120 gr


Krem qumështi


1 filxhan = 225 ml


Qepë e grirë


1 filxhan = 1 qepë e madhe


Vajë


1 filxhan = 220 ml


Majdanoz i grirë


1/2 filxhan = 1 tufë


Mjaltë


1 filxhan= 350 gr


Majia e thatë


1 pako=2 1/4 lugë kafeje = 7 gr


Oriz


1 filxhan = 125 gr


Santigji


1 filxhan = 125 gr


Çokollatë


1 filxhan = 155 gr


Rrush


1 filxhan = 155 gr


Djathë i thërrmuar


1 filxhan = 110 gr


Lajthi të plota


1 filxhan = 150 gr


Lajthi të thërrmuara


1 filxhan = 105 gr


Mielli dhe të gjitha produktet e thata numërohen të pa ngjeshura në filxhan
51 views0 comments

Comments


bottom of page