top of page

Termi (“Carpaccio”) Karpaçio.

Updated: Jan 18, 2021

Termi (“Carpaccio”) Karpaçio.

Me termin karpaçio nënkuptohet në tërësi një pjatë në bazë mishi i cili është i prerë në feta shumë të holla. Më pas marinohet me vaj ulliri, piper dhe fleta të holla djathi Grana ose në varësi të shijeve të gjithë secilit.


Emri ju dha në nder të piktorit Carpaccio ndaj të cilit ngjyrat e forta të pikturave të kujtojnë ngjyrën e mishit të gjallë.


Emri i pjatës dhe pjata në tërësi u krijua nga një sipërmarrës italian Giuseppe Cipriani i cili për ndër të një mikeshe që doktorët i kishin ndaluar mishin e gatuar ai krijoi këtë pjatë me mish të gjallë viçi.117 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page